Izjava o upotrebi kolačića

Određene funkcionalnsti web stranice zahtijevaju mehanizam pamćenja koji se ostvaruje pomoću kolačića. Pri prvom posjetu korisnika se informira o uporabi kolačića. Za poslužiteljske kolačiće biježi se svrha, datum, vrijeme i IP adresa u bazi podataka. Ovi podaci se ne prikazuju nigdje na web lokaciji osim dotičnom korisniku kroz postavke privatnosti. Oduzimanjem privole od strane korisnika, podaci privole se trajno brišu i pripadni kolaćići se uklanjaju. Klikom na poveznicu Postavke privatnosti korisnik može upravljati svojim privolama. Napomena: postavke privatnosti postaju dostupne novom posjetitelju tek nakon što je učitana nova stranica ili je trenutna stranica osvježena.

Ukoliko korisnik ručno obriše kolačiće (npr. kroz postavke preglednika), zapisi o privolama se zadržavaju u bazi podataka, a tada se mogu obrisati jedino ukoliko je korisnik prethodno zabilježio generirani kôd te ga kasnije dostavio e-mailom ili drugim kanalom komunikacije uz namjeru brisanja podataka. Podaci o danim privolama se automatski brišu nakon najviše 18 mjeseci, a isti se ne koriste izvan poslovanja poduzeća osim kako je zakonom propisano.

Web stranice nude kolaćiće za sljedeće svrhe:

  1. Pamćenje popisa želja (PHPSESSID) Kako bi korisnik mogao poslati kontakt upit sa popisom svojih želja, koristimo kolačić kako bismo zapamtili stanje njegove virtualne košarice tijekom posjeta web lokaciji.
  2. Upravljanje postavkama privatnosti (privacy-session-id) Generiramo jedinstveni kôd koji privremeno spremamo na poslužitelju, a isti se koristi kao privremena lozinka koja služi za razlikovanje različitih korisnika. Kako bi web preglednik i poslužitelj razumjeli da se radi o istom korisniku, u trenutku davanja privole, spomenuti kôd se generira, sprema u privremenu datoteku na poslužitelju te šalje nazad web pregledniku koja ga pamti i ponovno šalje poslužitelju kod potraživanja iduće web stranice na istoj web lokaciji. Svrha ovog kôda je pamćenje korisničkih privola kako bi se korisniku omogućilo pregledavanje te povlačenje istih.
  3. Anonimna statistika posjeta (Google Analytics) (_ga, _gid, _gat) Web lokacija uz privolu korisnika aktivira praćenje posjeta pomoću usluge Google Analytics. Ovo omogućava vlasniku web stranica i administratoru uvid u posjećenost web stranica, prepoznavanje određenih trendova ili pogrešaka na stranicama. Podaci koji se prikupljaju su anonimni, tj. vlasnik i administrator nemaju uvid u osobne podatke posjetitelja, već samo sumarne statističke podatke o broju jedinstvenih posjeta, broju posjećenih stranica, najčešće posjećivane stranice, korišteni web preglednici, korišteni operacijski sustavi te uređaji i sl. Za više o usluzi Google Analytics i kako se odražava na vašu privatnost, posjetite gore označeni link.
  4. ShareThis alat za djeljenje stranica na socijalne mreže (__unam) Kako bi omogućili korisniku da podijeli sadržaje na stranicama sa drugima na jednostavan način, koristimo alat ShareThis koji postavlja kolačić u svrhu svojeg poslovanja. Više je dostupno na ovom linku.

 

Shopping Cart
Scroll to Top